Od Cholmondeley na jih devět mil

Od Cholmondeley na jih devět mil

Anotace: Na anglickém panství Cholmondeley [Čomly] se od roku 1940 rozprostíral stanový tábor československé armády ve Velké Británii.

Sbírka: Šla jsem v noci Resslovkou...

Kde leží Ightfield?

Od Cholmondeley na jih devět mil.

A dvě stě na sever

a západ

od Tower Bridge.

Kde leží Ightfield?

jen pár mil od Whitchurch,

tisíc od domova.

Kde rána do žeber

od pěsti z olova

hnala tě pryč.

 

Tam leží Ightfield,

kde spává slečna Ellison.

Které jsi jedenkrát

prý lístek

do dlaně dal.

Tam leží Ightfield,

 kde's včera našel klid,

abys hned pozítří.

Zas mohl sbohem dát.

Křídla vzduch rozvíří,

GO, my dear Jan.

 

Kde leží Ightfield?

Rovných pět milionů stop.

Od města sta věží,

kde u severní zdi

leží tvůj hrob.

Autor RenyNew, 21.10.2017
Přečteno 847x
Tipy 1
Poslední tipující: kudlankaW
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ponechám tip za uvěřitelnou atmosféru...

Marty Kristián Kudlák alias kudlankaW
milec společnosti dam a dívek

21.10.2017 09:05:29 | kudlankaW

Děkuji, uvěřitelná atmosféra těší :-)

21.10.2017 09:17:38 | RenyNew

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí