Jan z Trocnova

Jan z Trocnova

 

      Vozové hradby na hrázi rybníka stojí

      muži ženy i děti na boj čekají

      nikdo se nebojí

      neb víra silná na jejich straně

      za boží pravdu bojují

      ve jménu Páně !

 

      Sudlice, cepy a houfnice

      pak železné jezdce z koní srazí

      ve vyschlém uvíznou rybníce

      rytíři křižáčtí jsou jak nazí

 

      Proč jednooký vždy zvítězil ?

      Jen jedním okem zřel

      polovinu nepřátel

      v zorném poli neviděl 

      a tak se k boji odvážil !

 

 

 

 

Autor rybka, 26.07.2023
Přečteno 85x
Tipy 8
Poslední tipující: Sonador, Lighter, Kan, Koala, Žluťák
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahááá. To jsem netušil... :)

26.07.2023 11:47:15 | Koala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí