Rozumy z půdy akademické

Rozumy z půdy akademické

Anotace: A co ty city..!?

BÁSEŇ...

To je dílo! To je věc...
Věc taková vysoce akademická.
Teď vážně, ne vždy komická.
Co teprve, když oku neladí
A uchu nezní... je diskomfortická.
Natož věc veřejná, nebo apolitická.
To je pak hotová...
Deska (archi)tektonická.
Fatálně apokalyptická.
Obraťme list.
Buď si jist, je-li duše poetická,
S kouskem citu...
I bez poznámek do sešitu
Umí...
Malá láska platonická.
Ach ta láska...
Slovo krásné,
Jméno podstatné.
Pomíjivé i nevratné.
Prostě autentická...
Forma s koncem někdy
Řekněme antická,
I bez kapky lihu éterická.
Loudivá a podmanivá.
To opium lidstva.
Pateticky tragická...
Teorie relativistická.
Prosím o pozornost!
A to nejsem hysterická.
Už vůbec ne dogmatická...
Jedině vzorcem a dobrým příkladem
Dojdeš s přehledem k výsledku
Rovnice matematické.
Jak logické!
Pro analfabety utopistické...
Kdo co je tím tématem?
Položme si otázky řečnické, tedy rétorické...
Vy moje hlavy pomazané, učené
I nevzdělané.
Vy, hození do pravěku...
I vy, studenti třetích věků,
Puberťáci, děti milé,
Flákači i povaleči, co měří
Čas na promile...
Zdá se mi to trochu shnilé.
Nasaď čočky, sundej brýle.
Chce to hlavu a kus píle..
Ty vole..!
A kde máš srdce, inspirace kratochvíle?!
No no.. netvař se tak provinile.
Než nastane Tvoje chvíle..
Co zas přijde a třeba se i odvděčí..
Copak je to za řeči!?
Na půdě akademické sedí hlavy
Študované, orosené, holohlavé.
Není to tak idylické, prostě
Jen normální, lidské.
Vy jste mi ale parta!
Já dávám to tu jen tak, zpatra.
A říkám to s plnou vážností,
Tudíž seriózně.
Vím, je to se mnou těžké,
Fakt hrozně.
Anebo jen mírně...
Problematické.
Mí drazí nihilisté, kulturisti
Diletanti i oportunisté..
I tak vás mám ráda.
...víc než jisté, fatalisté!
A vy milí soudruzi... komunisté,
Marxisti a národa policisté.
Vás taky... a víc než směle
Posílám tam kam patříte.
Na smetiště dějin.
Do pr..le.
Tak na vás!
...už dnes...
A zítra... i bez vás
...sere pes.

Protože život je pes.
I škola..
Bohémové.
Tak se učte.
A žijte.
Ne až zítra.
Ale dnes!!!
Není to snad
Na vás dosti
Pravdivé a tématické?!
Pro mě ano..

..to si pište...
Třeba jen tak
Nanečisto
Každé nové ráno.

:)
Autor ARTeFakty X. Múzy, 14.09.2018
Přečteno 490x
Tipy 1
Poslední tipující: Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:)

14.09.2018 12:58:13 | ARTeFakty X. Múzy

I kdyby těch psů sralo milión,
ani se z těch sraček zase vylíhnou.

14.09.2018 12:50:59 | M.A.Rek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí