Půvabná

Půvabná

Anotace: Marseille, léto 2014 /Díky Normo/

Pomalu se zvedal vítr a slané vlny

rozmazávaly nápisy v písku,
racci se vzdali svých náletů,

aby si dychtivá, horká těla užila polibky moře.
Kůže se třpytila ochrannými faktory a potem,
nabírala zlatavou barvu a letní hladkost,
vypracovaná mužská těla se střídala s krásnými dívkami,

které uměly nosit plážové oblečení.

 

A pak tam byla ona.

 

Rty se jí neslyšně pohybovaly,

kůže porcelánového odstínu taktně odmítala paprsky

a prsty u nohou hloubily nové a nové cesty ve vlhkém písku.
Svět se bavil, smál se, vnímal daleké mávání jara
a ona tam ležela a netečně si četla.
Chápete to? Ona si četla.
Museli jste ji milovat.
Jinak to nešlo.

Autor Skořicová princezna, 21.06.2014
Přečteno 459x
Tipy 8
Poslední tipující: Luky-33, básněnka, Jort, jitoush, Amonasr, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ten úvod mne až tolik nevzal, ale druhá polovina je moc fajn.

21.06.2014 22:28:08 | Luky-33

no já sice nejsem mladá dívka..nicméně válení na pláži a čtení bych si taky užila..chápeš? užila:-)

21.06.2014 22:00:26 | básněnka

To je teda SATORI v haiku autentickýho záběru chvíle..z toho mám radost:-)

21.06.2014 12:38:32 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí