Představy utopené v čaji

Představy utopené v čaji

po jednom nebo druhým čaji
jdu v představách s motykou rázným krokem proti zdi
vidím tvoji fialovou vestu a půlměsíc pramínků
stříbra za uchem
padá omítka z mý upravený tváře
dávno máš komu dávat ke rtům med
koho držet
líbat
i koho nepustit

líbil by se ti svět
který by šila pomatená ženská ruka?
nebo bych si tím akorát
troufla chytit
orla do klece?

býváš schovaná v zažloutlých stránkách knih
mává na mě tvý sečtělý, sežmoulaný srdce
kdyby tu byla možnost
že se ti zalíbí mý boty
oči nebo ležérní kontrast vlasů s klíční kostí
nebo si budeš
připadat stará a já ti okořením
zimu vůní pomerančů

bylo by všechno co děláme spolu
zároveň příběhem i o nás?

takhle jednoduché to může být

není
hraju si na velkou dámu
a přitom myslím na tebe u zaplivaný pražský stanice
u popelníku
kouřím ten den pátou cigaretu

není mi už dávno patnáct
a stejně mám city který lelkují mezi mouchami
poletují jak chmýří z pampelišek a nedají se zachytit

zatímco paží obtáčím poledne
a v sebelásce si mockrát držím ramena
vyhlížíš červánky a míjíš mě o cokoli den nese

mám ústa
a tak ti všechny tyhle věci můžu říct ale nepřeju si
aby si to věděla


statečně mlčím

Autor Umouněnka, 27.01.2020
Přečteno 406x
Tipy 8
Poslední tipující: Now, jenommarie, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky napsané a pravdivé, uvěřit v lepší někdy zkrátka jen těžko lze, co to zkusit. ^ST^ ;-)

28.01.2020 19:44:59 | jenommarie

fajn text a jsou tam doslova nádherný místa ale i místa která se mi moc nelíbí ale to nevadí jde o to že celkově mě to zaujalo :)

28.01.2020 14:50:35 | xoxoxo

tahle je sytě pravdivá jak slzy v Měsíčním aspiku..BRAVO*:-D* ST*

28.01.2020 12:17:58 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí