Samota

Samota

Anotace: V myšlení

Samota vetknutá do pramene života.
Louče osvětlující chodby sklepení.
Tíha domů.
Krása jejich těl.
Hlasy podobné vánku.
Potemnělá obloha.
Křik ptáků.
Kamenů.
Mušlí.
Stojí rozkročená.
Hrdá a majestátní.
Eva.
Partnerka Adama.
V ruce třímá jablko, jablko pokušení.
Jsou svoji už hodnou chvíli.
Omámeni a ztraceni.
V klidu duše.
Zní tak hluše.
A pramen vyvěrá.
Snad to není jen pověra.
Kontury jasné vidím.
Řeč těla.
Ve třpytu měsíce.
Zkouším jít dál.
Ale kam?
Jsem totiž u cíle.
Lapen a omámen.
Bez klíčů a hanby opuštění.

Z ráje vykázán nechci být.

Autor umělec2, 03.08.2020
Přečteno 326x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Emily Říhová, jenommarie, vlnka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí