Dům na dně studny

Dům na dně studny

Dům s hlubokou studnou

Vždy mě lákal dům

s hlubokou studnou

Zněl tak tajuplně

opuštěně

Házel jsem do ní

kameny

ale nikdy neslyšel

jejich dopad

 

Procházka ke hřbitovu

Chodím na procházku cestou

kudy jezdíval pohřební vůz

v doprovodu dlouhého zástupu lidí

na jehož konci snad

rozdávali odpustky na všechny hříchy

Černý kočár

zdobený stříbrnými anděly

jak si jej matně vzpomínám

připadal mi

jako pojízdný obchůdek s květinami

jen mi bylo divné

proč všichni lidé

tolik pláčou

 

Syn

Před domkem

na prastaré židli

den co den

sedí žena

Upřenýma očima

hledí do ulice

a nechápe

proč ten milovaný

na kterého čeká

stále nepřichází

                                                     Věnováno všem obětem nesmyslných válek

Autor Izidor Tani, 12.05.2022
Přečteno 199x
Tipy 15
Poslední tipující: LauraX, Sonador, šerý, Fialový metal, jitoush, Marten, Fil, Lexi, CULIKATÁ, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moooc dobré...

14.05.2022 19:47:09 | LauraX

....Ano...."válka je vůl"....Ji.

12.05.2022 20:15:11 | jitoush

Smutné zakončení, až mi vyhrkla slza..

12.05.2022 16:22:09 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí