Vlčice

Vlčice

Anotace: Oslava života a tvůrčího ducha.


Zrychlený dech,
krev proudí tam
a zpět.
Kapky slin na mechovém koberci tady
na okrajích klesám před tebou -                                                                         
paní, jež bereš,
jež zaplétáš.
Dívko obdarovaná úsměvem
a břímě života snímající
léčitelko udušených srdcí -
Diano, Artemis, Serasvatí,
Vlčice.

Ach, tvá hebká srst...
V sobě rozprášíš mě,
ve mně tančíš,                                                                                          
směješ se,
vzlykáš.

Jsi tu a já...

Jedno tělo
Jedna mysl
Jeden hlas

Mírumilovná,
v pustých světech tvářná nymfo,
dívko divokých hor -
tvé snové písně plují
do smrtelných schránek
životů prožitých v odloučení.


jsem tu já
a je tu dalších sedm miliard,
ale především
                    jsi tu ty.

Autor Athelstan, 25.10.2023
Přečteno 141x
Tipy 8
Poslední tipující: Fractura cordis aperta, Penemue, IronDodo, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle je... opravdu... skvostná!!! Přesně pro vlčici. A to je fajn, protože i když se to třeba může zdát divný, vlčice milujou...básně:-)*
Krásnej den tobě. Nádherně mi u tvejch řádků bylo.

25.10.2023 08:58:17 | cappuccinogirl

Jééé, tak je tak nádherná...

25.10.2023 01:03:20 | Venuše nad ránem

Díky, to mě těší když verše potěší...

25.10.2023 22:57:16 | Athelstan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí