Ukolébavka

Ukolébavka

Ukolébavka

Koho jsi dneska synáčku viděl?
Jen hejno divokých hus.
Oblohou letěly, kejháním sváděly,
jen si to představit zkus.

Koho jsi dneska synáčku potkal?
Jen stádo splašených srn.
Strání dolu běžely, zastání neměly,
jako by tlačil je v kopýtku trn.

Koho jsi dneska synáčku hladil?
Beránčí vlnu hladkou jako med.
Jehňátka bečely, tatínka neviděly,
velký byl pro ně náš svět.

Koho jsi dneska synáčku slyšel?
V potůčku vlnky s rybkou se smát.
Po proudu plavaly, háčkům se vyhýbaly,
v tůňkách pak zůstaly spát.
Autor Eliott Fargley, 15.12.2020
Přečteno 272x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, Donne, Iva Husárková, šerý, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí