*-*Z našeho rybníka,Pepa hastrman

*-*Z našeho rybníka,Pepa hastrman

Anotace: °~°~°~°~°~°

..........................

°~°~°~°~°~°
Pepa,
hastrman z našeho rybníka
ten každou zimu jen a jen naříká,
pod ledem nemůže klidně spát
o jaru rád by si nechal zdát
Nad hlavou
mu bruslaři vrzali
a ani večer pokoj nedali
hvězdy a měsíc pak svítí v noci
to k ledu směřují prý
i sněhuláci.
Ponocný
ve vsi ten vyhrává
„půlnoční čas pomalu nastává“
tak dámy a pánové kroužení nechají
honem do tepla domova spěchají.
Jenom ti sněhuláci
zůstávají.
Do ledu zespodu
teď hastrman zaťukal
tím sněhuláky trochu vylekal,
oni pak dojedou pomalu ke břehu
a tam se ztratí asi ve sněhu.

Z našeho rybníka,Pepa hastrman
ten si pak ustlal svůj otoman,
pod hlavou mu polštářek kapr dělá
takovou idylku,povídá Rusalka,
jsem dlouho neviděla.
A tak se k Pepovi
něžně přitulila
až do jara vedle něho spala,
potom je vzbudilo ledu pukání
ano,jaro,jaro
všechno z postelí ven vyhání…

....................
~~~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 28.12.2022
Přečteno 137x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Iva Husárková, Stanislav32, annanymsová, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mile a pozitivně napsáno :) I já se těším na jaro.

28.12.2022 19:40:19 | annanymsová

:-)děkuji...

29.12.2022 15:42:04 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí