Ach mladý poeto

Ach mladý poeto

Anotace: Ach mladý poeto, odkud přicházíš? Kde tato zem se nachází?

Ach mladý poeto, odkud přicházíš.
Proč nemluvíš?
Jen pověz, pověz, odkud pocházíš.
Mluv o své zemi, mluv o bohatství,
mluv o svobodě, mluv o pomoci.
Proč nic neříkáš?
Jen pohleď, dcerám mým slza stéká,
ach tento svět, ten krutý svět.
Ve jménu kříže, válčí se,
ve jménu boha, zabíjí se.

Ach mladý poeto, odkud přicházíš.
Proč nemluvíš?
Však vidím tvé oči, chceš něco říct,
řekni, jen řekni, co stalo se ti?
Chléb a vodu, nabízím ti,
ty ničeho nežádáš, však vím, jak chybělo ti.
Proč nic neříkáš?
Jen pohleď, svíce už dohořívá,
ach jak zlé doby panují…

Ach mladý poeto, odkud přicházíš?
Proč stále nemluvíš?
Jen naděje, o to tě žádám,
nic cennějšího neznám.
Však vidím tě zde,
svou tvář odvracíš, avšak vím,
já vím, odkud pocházíš.
Ze země, kde světlo je svobodou,
kde tma, není vězením.
Ach vím, já vím, pamatuji si.

Ach mladý poeto, odkud přicházíš?
Kde tato zem se nachází?
Autor AlexisBlake, 14.04.2013
Přečteno 435x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, AngelLia31
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi smysluplná....ST...

17.05.2020 22:20:38 | Jaruška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí