hra na ...

hra na ...

Anotace: ...

 

          - žít -

          je jako bloudit mezi názvy

          čajů

 

          sbírám a suším už jen drobné

          lístky

          ze zadních kapes kalhot

          náprsenek kabátů i bund

          útržky rozhovorů (kontrolní)

          opilecké samomluvy zaschlé na torzech plakátů

          i zpovědi houpající se v sítích

 

          slova jsou jako lidi

          některá už nezachrání nikdo

          skončí pod koly sypačů

          pod novými fasádami

          v řetězech uječených pil

          dozní kdesi v prázdnu chodeb

          nebo setřená v rukávech

          jako esa

          která nikdo nikdy nevytáhne

 

          jak se to vlastně pozná?

 

          že už i nám - falešníkům

          kdesi v dálce zvoní

          hrana

 

 

Autor Luky-33, 08.02.2018
Přečteno 388x
Tipy 13
Poslední tipující: Jort, jitoush, Philogyny1, Frr, Šípková Růženka, odnikud, Malá mořská víla
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

všichni jsme hráči nějakého scrabble...

09.02.2018 11:19:12 | Philogyny1

ST Luky:)
Slova mají velkou moc, neumíme je mnohdy vědomě užívat...a potom je pozdě litovat...:(

08.02.2018 21:26:10 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí