Z ničeho nic Všechno a k ničemu...

Z ničeho nic Všechno a k ničemu...

Anotace: a Někdy všeho Nic (a) moc... najednou. Trochu Nanic.

TO, oč se my pokoušíme,
Co nás tolik pokouší,
Jednou stejně opustíme
A nás taky opustí.

TO, čeho se dopouštíme,
Někdo na nás dopouští,
Do svědomí propouštíme
Ono si nás připouští.

TO, o čem tak krásně sníme,
S ním i bez něj nemocním.
Až se z toho uzdravíme,
Ze sna už se probudím.

TO, čeho se nabažíme,
Co nás taky nabaží,
Možná nikdy nestrávíme,
Dokud nás to nestráví.

TO, co těžce napravíme,
Co nás lehce napraví,
O tom si pak vyprávíme,
Bezpráví nám vypráví.

TO, proč se tu zastavíme,
Mysl světa zakusit,
Té se nikdy nezbavíme.
Uvidíme...
Možná ještě něco přijde.
Zkus to v sobě nezabít.

...a pak už zbudou jenom živly,
Klobouk, svět a mastný flek.
Autor ARTeFakty X. Múzy, 14.10.2018
Přečteno 332x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí