Navždy

Navždy

Hřbitov plný snaživců,

kteří tupě věřili shluku písmen

NAVŽD*.

Jejich sklenice nadějí

přetekly přes svůj okraj či se nikdy nenaplnily?

Vidím jejich hlasy a slyšim jejich výraz duše.

Jejich duší, které jsou malé stejně jako nenávist Ježíše.

Sebevražedné objetí,

jež jsi mi nabídl,

lásku naši zpečetí

či roztřístí na prach?

Neštěstím protkané životy šťastlivců,

žijících z momentu na moment.

Špičky útesů obývajících spodinou společnosti

úspěšní škrábající se z rokle ven.

Maminka mi říkávala musíš uspět!

Jak uspět, když už neúspěšná jsem?

Můžu uspět v neúspěchu?

 

Autor Nahá bytost, 25.12.2018
Přečteno 381x
Tipy 1
Poslední tipující: premek
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snaživec může uspět v neúspěchu, musí se vyškrábat ven z rokle. Báseň upadá do beznaděje. Nedává žádnou šanci, jen otázku. Kdo na ni odpoví?

04.01.2019 15:49:38 | premek

Bože můj, děkuji za lidi! Mám se bát?

25.12.2018 17:42:57 | clafoutis

Nevím, jak ty, ale já bych se bála

25.12.2018 18:09:53 | Nahá bytost

Jasný:)

25.12.2018 18:19:07 | clafoutis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí