Vítr

Vítr

Anotace: Noční les na Radváni

Jen vítr v šeru a padající listí
ruší ticho v naprostém klidu
Větve stromoví list od listu čistí
Zrak do šera vkládám jak bůh k lidu
Hlavu čistí, stejně jak větve od listí,
což se nedá říct o dodaném slibu...

Vím, může se to vše zdát zcestné..
... šero pak zakryje všechno bolestné...

V korunách dál vítr pěje svou písní,
i v zákoutích pavoučí sítě rytmem pějí
padající listí postupně lesní zem třísní
i ptáci své sólo do mlýna přidat smějí
Proto když už chcete být tak moc přísní
neberte úsměv z tváří, co se smát chtějí

Ano..vím, může se to stále zdát zcestné..
zvláště když v šeru čekají chvíle bolestné..
Autor Ába, 05.11.2021
Přečteno 235x
Tipy 4
Poslední tipující: Friday, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí