*-*Ve staré apatyce u vůní

*-*Ve staré apatyce u vůní

Anotace: ~~~~~~~~(:-)~~~

..........................

~~~~~~~~
Ve staré apatyce
je slečna lékárnice
která namíchá
mastičky a léčivé thé,
tam v regálech u stěny
jsou malé šuplíčky,
v policích skleničky
plechové krabičky
všude to jinak
bylinkově zavoní.

Pak lžičkou z porcelánu
nabere
špetku toho
dvě špetky tamtoho
zváží to na váze
a máme hotovo.
Tři čaje na lásku
pro starší mazání na revma
to nikdy nechybí
to rozdává i zdarma.

Na váze jazýčky
dvě zlaté mističky
sem a tam kolíbou se
jak malá sluníčka,
tam přidá zdravíčka
ta milá slečna lékárnice
v naší apatyce.
V té apatyce „U vůní“

.......................
~~~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 17.06.2022
Přečteno 149x
Tipy 5
Poslední tipující: jenommarie, Fialový metal, Marten, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...já znám jen nový apatyky...sterilita...bílo...lékarnice co rozumí jen maržím...

17.06.2022 17:15:41 | Marten

Květko, Tys rozmilá***

17.06.2022 17:07:09 | Frr

..DÍKY..

18.06.2022 15:47:42 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí