Volný verš a nebo neverš?

Volný verš a nebo neverš?

Vdech zoufalství, vně okna bledý Měsíc,
pařát samoty skřípe nehtem po skle,
dráp orla na fotovoltaické elektrárně,
ztemnělá obloha a všudypřítomné modré obdélníky.
Naděje zakletá v Pandořině skříni,
ubitá pozitivitou a pohozená na dně,
zbrocená mozkomíšním mokem intelektuálů
jejichž náboženství je věda, a všudypřítomné modré obrazovky.
Nemožnost detekovat poblíž jakýkoli cit,
analýza, argument, kritika a výroková logika,
jistota vypočtena pomocí Lebesqueova integrálu,
tak to přeci chtějí, smrtelný chlad a všudypřítomné modré obrazovky.
Neuchopitelná slova pravda, oheň, láska, zákon, čest,
v prchavých barvách a blednoucích rysech,
těkají ze zbytku alchymistického Kamene mudrců,
když na Zemi zbyly jen elektronické mozky, a všudypřítomné modré obrazovky.
Slož píseň, zahraj melodii, jen ta tím vším pohne,
protože v hudbě je alchymie a ty pocházíš z ní,
síla z tvých bubnů ať spálí ty megatuny sebestřednosti,
a my se budeme konečně jako straky smát,
až všem těm váženým popraskají jejich proklaté modré obrazovky.
A jednou se to stane…
Autor Mytho, 05.04.2023
Přečteno 118x
Tipy 6
Poslední tipující: paradoxy, Frr, Houslistka, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

alchymisto života, dobře jsi napsal :) lalala a blablabla :)

08.04.2023 16:50:42 | paradoxy

na to vem jed Pane náš* :-D*

06.04.2023 14:30:09 | Frr

zajímavé, líbí se mi to*

05.04.2023 23:12:43 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí