Má drahá Lípo

Má drahá Lípo

Anotace: Dnes při návštěvě mé milé lípy jsem si procítila skrze ní tato uvědomění.

 

Svlékáš své listí, má drahá lípo

Jako bys za ten půlrok zestárla

Od jara prošla jsi všechny fáze

 

A nepotřebné odkládáš...

 

Na spánek... na zimu

 

Do hrobu si své hmotné statky nevezmeš

 

Tvá moudrost je v tobě, ne v tom, co máš

Protkána tvou kůrou a mízou

V tvé esenci

 

Napojená jsi zůstala... pevně spjata se zemí

A v kontaktu

 

Ty víš... Že se na jaře znovu zazelenáš

Znovu se zrodíš silnější

Strach? Nemáš.

 

I kdyby tě pokáceli, koloběh se opakuje

Vrátíš se... Jako jiná bytost přírody

Tvá moudrost splyne s moudrostí vesmíru

 

Pomíjivé jsou všechny zkušenosti zde

Ty hezké i ty špatné

 

Pomíjivost je velká lekce žití...

 

Pomíjivost je věčná...

Autor Bytost-na-ceste, 25.10.2022
Přečteno 150x
Tipy 5
Poslední tipující: šerý, mkinka, rybka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To se mi líbí, ta zaujatost k vyspívání a proměnám ročníCh cyklů. Řekl bych, až objevné téma. Jeví se mi to jako pozoruhodná-neotřelá práce*

26.10.2022 01:25:06 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí