Šepot

Šepot

Anotace: Večerní introspektivní toulky

Do hebké trávy tělo spočinulo
a myšlenky se natahují
do světa dálek, ochutnat
alespoň na špičku
z jeho nesmírných pohárků a
nechat se poznat na cestách do jeho zákoutí odlehlých -
místními...

A tak -
daleké hory
na obzoru volají
svá a tisíce jiných
jmen, protože jméno
je jako příběh.

Podvečerní vítr
ševelí v korunách a
nehybná lípa se usmívá
pod tíhou své lásky
k světu.

Ti lidé, tam nahoře
nade mnou, na kopci
O čem spolu mluví?
O lžích,které řekli sobě i jiným?
O lžích, které se stali pravdou?

Ten třpytivý záblesk je
odražený svit křídel
Ikarových.
Vystavěné hradby mlčení
na sever i na jih.
Vnímáš, tedy jsi -
podobu svítání
jen to máme společného se sny.
Jen šepot na prahu večera,
                                        nic víc.

Autor Athelstan, 13.09.2023
Přečteno 126x
Tipy 11
Poslední tipující: Sonador, o3_gambit, Kaňka, narra peregrini, CULIKATÁ, mkinka, Jiří I.Zahradník
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

není to málo...

19.09.2023 09:33:47 | Sonador

Ochutnat alespoň na špičku....jméno je jako příběh... ševelí v korunách... odražený svit... vnímám, tedy jsem... zážitek:)

14.09.2023 14:44:20 | Kaňka

Já děkuji, takový komentář potěší:)

14.09.2023 17:04:22 | Athelstan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí