TICHÁ VODA

TICHÁ VODA

Anotace: Znamení Bohyně

JSEM TICHÁ VODA
Co břehy mele.
Divoká řeka, co korytem se prohání.
Do Vás se vlévá...
Vlnou, co před bouří se nesklání.
Svými kapkami se Vás dotýká.

Vy jste řeka, co čeká,
Až přijde její čas.
Do moře vzdoru stéká.
Mezi břehy zkrotit se pak nechá.
Svým proudem balvan těžký omývá.
V peřejích sílu svou dobývá.

Mé dlaně chce v ní nechat,
Vodu mezi prsty držet...
Víc už neprotékat.

Já jsem řeka, z které chtěl byste se napít.
Vyschlou studnu už není možné zabít.
Jen čas si běží a nenechá se lapit.

Čas je řeka, co nezastavíš.
Prostor, ve kterém se nikdy neunavíš.
Do jedné řeky dvakrát nejde vstoupit.
A kdybys mohl, i tak by sis ho nemoh koupit.

Čas je řeka, co si plyne.
A v ní... už navždy všechno splyne.

.....?
Autor ARTeFakty X. Múzy, 17.05.2018
Přečteno 404x
Tipy 2
Poslední tipující: wlkosan, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky za zveřejnění.

11.01.2024 04:38:12 | wlkosan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí