I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

Anotace: Nejen ti májoví chlapíci ledoví.

Až rozmrzne
Poslední ledový muž,
Já roztaju..
S ledovým klidem
A horkým dechem
Si s ním pohraju.
Plná ústa
A hlavu plnou vzruchu
On celý ve mně
A já...
Od ucha k uchu
Teď se tomu
Usmívám jen.
Letos ti muži
Nepřišli.
Až na jednoho,
Co je předčil.
Ti v máji slavit měli,
Ale nikdo je nepřesvědčil.
Mrazíky žádné nenastaly.
Plus mínusy přebil.
Ten, co už dříve slavil,
Všechno živé
Možná pohřbil.
Rok se sešel
S dalším rokem,
Ožívá i mrtvé, spící.
Utíká čas zrychleným krokem...
Tak už sfoukni svíci!
Možná zvrtne se zas
Jak aprílové počasí
A jeho manýry...
Na vrcholu zápasí
Než spadne do díry.
Tam není pomoci,
Když chce v ní ležet...
Ode dna do noci
Čas stejně musí běžet.
Až s rokem rok se opět
Sejde, možná že zmrzlý
Muž z té díry vzejde.
Celý se orosí...
A pak jen tak neodejde.
Protože pochopí...
On ví, že v létě už
Mrazíky nehrozí.
Autor ARTeFakty X. Múzy, 30.05.2018
Přečteno 359x
Tipy 4
Poslední tipující: JSJ, Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí