LEDOBOREC

LEDOBOREC

Anotace: byl jednou jeden...

BYL JEDNOU jeden Ledoborec,
Sám nevěděl, kde je mu konec.
A i když ho neviděl, vyrazil.
V tom moři kry...
Do víru ledových hrátek
Bez prohry.
Zmrzlý jak polárkový dort
Vzhlíží k nebi Polárku.
Ale maják... ten tu není.
Rozráží si cestu k cíli.
Potrvá to ještě chvíli,
Než ochutná tu žhavou 
Zmrzlinu z cizího pohárku.
Snad neztratí se na cestě 
Nahoru a dolů...
Sejdem se tam někde
Od severního k jižnímu pólu.
Než roztají ty kry
A objevíš to Tajemství...
Snad...
My dva...
Se potkáme
Na jednom voru.
A naskočíme na tu plavbu.
Bez vzdoru.
Nahoru a dolů.
Bez břehů a beze dna
Po moři, z něhož se 
Už ani kostka ledu
Nevynoří...
Já, jak ta kostka ledu,
Co chce se ve Vašich ústech
A na těle rozpustit.
Tak horký dech mít,
Že už ani slovo nepůjde
Vypustit.
Jen ze sebe tu páru
Dostat...
A více ji nedusit.
Chci Vás...
Okusit.
 
I když nemám ráda zimu,
Láká mě ten ostrý led.
Necítím v tom žádnou vinu,
Že ho chci...
Jen rozpouštět.
Autor ARTeFakty X. Múzy, 16.06.2018
Přečteno 485x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí