Strom duše

Strom duše

Anotace: Jméno dole nechť si každý doplní už sám...

Nebe z pekelných plamenů mi ukazuje moji zhoubu
a já sedím pod stromem do jehož kůry dloubu.
Ten strom je větší než jsou domy, větší než v okolí bývají stromy.
Větší než tři babylonské věže - on snad svými větvemi tahá slunci za otěže!
A pod tím stromem já v trávě sedím a do jeho koruny zdola hledím.
Do koruny rudé jako krev, ze které rozléhá se ptačí řev.
Slzy přitom padají mi na zem a já vzhlížím vzhůru, vzhůru jako blázen.
Ryji slovo do té kůry, které šeptá mi strom z jeho hůry.
Ten strom je uvnitř mojí duše a naslouchá mému pláči hluše, když ryji do něj nehty svými a v duchu vymýšlím si tyto rýmy.
To slovo v sobě jméno tají - jméno které mnozí znají.
Jméno toho v němž zalíbení našla jsem, toho který zakopal mě pod studenou zem.
Který zakopal mě do žalu...
(kořeny mnou teď prorůstají pomalu)
Proč? Z jeho vlastního rozmaru...

"JMÉNO"

Autor Gabriella-9, 21.12.2013
Přečteno 531x
Tipy 1
Poslední tipující: Firren
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Řekl bych, že to jméno je BUDOUCNOST, ale každý si tam asi může najít co chce :-). Tip

21.12.2013 21:51:00 | Firren

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí