Umírám

Umírám

Anotace: O stáří a umírání. O smíření se starého člověka se svou smrtí.

Umírám,
a vše se mění v šeď,
už bělá moje pleť.
Z okna slyším zvuky živých
a v očíchí mých sivých
přitom míhá se
obrazů spleť.

To vzpomínky jsou na minulost
na mé dávné lásky
na jejichž hrobech dnes
rostou sedmikrásky...

A já umírám
můj hrob už čeká
Umírám
ale ne smrt,
to život mě leká.
Nejhorší je ze všech zel -
bývá často nevesel.
Mnoho ran na duši právě jemu přísluší!

Smrt mi dávno vzala vše,
vše co jsem kdy milovala.
A já
už ji k sobě volám,
živote, já tě zdolám!

Už jsi zde,
konečně umírám,
vlastně ne,
my
já a mé sny
teď umíráme společně...

Autor Gabriella-9, 22.12.2013
Přečteno 626x
Tipy 1
Poslední tipující: Daniela
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí