Setkání na rozcestí

Setkání na rozcestí

Anotace: Sen, který mi řekl všechno, co jsem potřeboval.

Tak sním, sníš nad ránem
v zakouřených lokálkách,
sníš o jaře, horském vánku
z večera nad řekou - náhodné vzpomínky.

Můj milý, pojď se mnou
ruku v ruce, po prázdných kolejích
vyhaslých snů, náměsíční příteli
ještě jednou roztočit osud, ale -
závan dechu smutku v radosti,
protivné přebytky vědomí ve smyčkách času -
neúprosný pohled do safírových očí chřestýše.

Zvoní mi v uších a já už neslyším, co mi říkáš - odezírám.

Co tážeš se? Mumláš si o prožitcích
mrtvých ve snech živých, chci porozumět, ale -
ne já nejsem Dante a tohle není třetí kruh pekla.
Ještě ne, někde blízko, na dosah ruky.

Co v srdci rozdmýchává zoufalství, to duši vzpamatuje.
Trpkost a vlídnost se zrcadlí v jedné, důvěrné tváři -
                             poslední úsměv a poslední slza.



 

 

Autor Athelstan, 08.08.2023
Přečteno 127x
Tipy 13
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, jort1, narra peregrini, paradoxy, RadekČ, Žluťák, mkinka, IkkarisKa, Kaňka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...vše je někdy poslední

09.08.2023 10:06:50 | jort1

...doufám, že ne.

18.09.2023 21:36:46 | Athelstan

Safírové oči chřestýše mě dostaly, je to pěkné.

08.08.2023 22:24:26 | Matahaja

Díky, za milá slova, vážím si toho.

08.08.2023 23:17:55 | Athelstan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí