Beznaděj

Beznaděj

Anotace: mamince

Jsi škrtání sirkama pod vodní hladinou
Jsi ruská ruleta s automatem
Jsi jistota, že mě špatné zprávy zas neminou
a že budou opatřeny datem
které bude aktuální dalších tisíc let.
Jsi koronerem mé víry v lepší svět
Jsi lepkavým odporem k tomu
že musím ráno vstát
i angiózním strachem
že je čas jít spát.
Jsi stokrát známá líná děvka
mezi dnem a nicí rozkročená
a od pasu až po kolena
vystavuješ tu své tetování
ohavné karikatury mých snů a přání
a
o některé z nich ještě cigaretu típneš.
Jenže
já vím, že zas brzo chcípneš
neb
kdesi ve strašné porodní bolesti
přichází na svět naděje.
Je celá od krve a lapá po dechu.
Chytá se mé pelesti
a já ji opatrně beru do dlaní
hladím a zahřívám.
Dýchala bych za ní.
Ona začíná měkce světélkovat
Tvé noční můry
kolem ní budou poletovat
a ještě než se rozední
zbyde z vás jen trocha popela.
Takže
nemáš šanci.
Jen abys to věděla.
Autor Pěna dnî, 07.02.2015
Přečteno 343x
Tipy 6
Poslední tipující: knihomolka, Frr, CoT
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí