Zlé časy nejsou, miláčku

Zlé časy nejsou, miláčku

Anotace: Děkuji za inspiraci K.Krylovi

Před půlnocí na konopnou oprátku
uplynulý den navlékáš.
Probíráš se tím podivným růžencem
opět se polekáš
že i poslední článek byl jen špatný pokus o lepší zítřek.
Nevěř pozlátku
kterým za úsvitu bude žhnout těleso dvakrát větší než Slunce.
Už dávno se při obratníku raka spojilo s Tvým blížencem.
Hlava se Ti z něho točí
tak zavři oči
a obrať se k tomu klamu zády
rozestav barikády všemu, co se jako růže tváří
byť ostnatým drátem jest.
Raději pomoz probudit na východě
tu plachou krvavou záři.
Sedíš sám na chodníku
Tvé vlasy voní po hřebíčku a badyánu
a
rovnováha noci se posunula k ránu.
Vstaneš.
A u patníku domu U Tří housliček v Nerudovce
přetrhneš ten podivný růženec.
Budeš mlčky pozorovat
jak kuličky Tvé minulosti se budou kutálet a poskakovat
po prastaré dlažbě dolů k Vltavě.
Poslouchej
padají do vody
a
za křiku racků
se rozpouštějí.
Autor Pěna dnî, 10.02.2015
Přečteno 333x
Tipy 11
Poslední tipující: Nespavec, lexus, zelená víla, enigman, Pamína, Jort, knihomolka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ale někteří rackové je můžou i chytit...

12.02.2015 12:16:18 | enigman

...a aportovat zpět. Že se minulé hříchy vrací jako bumerang je jev bohužel častý.
Ale ti racci o ně nejspíše nestáli, až by zjistili, jak trpce chutnají.

12.02.2015 12:23:04 | Pěna dnî

nejdřív to ale museli zjistit...

12.02.2015 12:33:22 | enigman

Chytili, zjistili, pustili zpět do vody, nebo na nábřeží přímo do kanálu.
Není koně, na kterém bys ujel sám před sebou.

12.02.2015 12:57:27 | Pěna dnî

náhodou už jsem se několikrát doběhl...ale je fakt že když jsem zjistil že si dýchám na záda zase jsem zrychlil...

13.02.2015 08:46:08 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí