Když měsíc chutná po mléku

Když měsíc chutná po mléku

kdyby se vešlo na kámen
všechno co chci říct
sejmu únavu a vytesám pár vět

třeba že kdysi
mohla jsem udělat cokoli
- už nemohu

ani nezkusím
vystřihnout tvou siluetu
z krabic kde jsi spávala
kousek bych jí přidala
nebo vzala a to se nedělá

ani tě nebudu malovat
má ruka
není zběhlá v otisku světa
který znamenal pot - něhu - tmel i mír

dokážu si jen vzpomenout
jak každý den k snídani
krájela si měsíc
chutnal po mléku
podzim ho foukal až studil tvář
rozverná kousalas
kometám plášť
ty třaskaly
a vzlétly ke kostelní věži
pro tohle všechno

bily hodiny

odpusť
že jsem tě mnohdy neuměla žít
vše špatné
mrholí po večerech s listím
nezáleží jak moc
bolelo mě dýchání
vždy jsem ti přála
svět

-

nevěřím
že takhle se nazývá štěstí
bývalas pro všechny
mechový obláček a cokoli víc

už dva roky
vchází zima do plic jinak
poněkud zvláštně zdá se spíš
ve snech se jevíš neúplná
schází ti
část těla nebo jiskra
sešívám tě zelenkavou nití a v tu chvíli
ti nic nevěřím
neznamená to všechno
pro nás válku nebo románek s tím
kdo má velké oči?

ve splínu bývám jedno velké VČERA
bohatá na sto vzpomínek
a chudší o celou tebe
čechrám peřiny kde vídám vesmír
tam skotačíš
já hltám vzduch - když chutná po mléku a padá listí

jsi blíž a hřeješ do boku

a nebe čeká o celou tmu níž

Autor Umouněnka, 19.01.2020
Přečteno 343x
Tipy 16
Poslední tipující: Básník Karel, Donne, jitoush, A42, R.K., Krahujec, jenommarie, Helen Zaurak, Frr, básněnka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň mě "vtáhla" - moc pěkná pocitovka.

20.01.2020 15:01:08 | Donne

Velmi emotivní báseň, niterná...

19.01.2020 16:45:09 | Helen Zaurak

SMEKÁM...ST* ST*ST* :-D*:-D :-))))*

19.01.2020 15:12:28 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí