Chilli con carne

Chilli con carne

Anotace: ...malý červený korýš na tři písmena plus ..ovina .....

Člověk si myslí, že bude naříkat tak,
že na něj za chvíli budou bouchat sousedi.


Jediný strach,
který jsem měla,
že když jednou začnu,
už nepřestanu.



Přitom jsem to já, kdo se o sebe musí postarat.
Vstát z vany osušit se.
Nikdo to za mě neudělá.
Jen já se objímám.


A to je vlastně moc.


Že jsi moje křehká bytost.
Ta křehká usměvavá schrbená bytůstka a jak ti svítí oči.
Neměli ti to říkat.
Přežila jsi bouračku, babi.
Jsi hrdinka.
Říkáš, že budeš bojovat.
Vypadáš teď o tolik mladší.
Jsi hrdinka.



Šla jsem do kostela.
V záplavě vůně lipových stromů.
Dveře byly otevřené.
Řekla jsem to přání.
Mezi mnou a bohem.


...a zaplatila desátek.
Byznys je byznys.
Tak to neposer..
Chci ji tu mít nejmíň na přesrok!



Protože ta mrcha, co válcuje populaci..
NEMÁ ŠANCI!
Autor Loveless, 07.06.2022
Přečteno 176x
Tipy 14
Poslední tipující: Akrij8, Sonador, Iva Husárková, šerý, Fialový metal, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc se mi líbí ten rázný rozhodný konec*

09.06.2022 00:34:46 | Sonador

Báseň osobní a pragatická... a taky hodně lidská*

08.06.2022 00:14:19 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí