má vítr ruce?

má vítr ruce?

 

Listy podzimu

nastlat pod zimu

—- jak je nemůžeme chytit a přitom šustí

pod nohama

pod rukama 

kam až

pustit stín otevřených dveří 

—-

Satane ustup 

jsi stupidní 

kopytem chlemtáš vzácný déšť 

psaný pro opuky

-

Větve se ohýbají pod náporem větru 

svlékají šat

náhle holé

napříč polem 

letí vrány bez dětského pláče

nechám se vláčet 

pověrami

hledám v nebi povijan —-

 

Má vítr ruce?

Hladí mi pravidelně obličej 

 

Čtu o době Nepomuku

Satane ustup 

třináctkrát

přenesené smysly lisuju do herbáře 

mezi listy listí 

i s tím vším v nich...jak bolí...

 

Autor palms, 16.03.2024
Přečteno 69x
Tipy 18
Poslední tipující: enigman, jort1, Anfádis, kudlankaW, Kan, cappuccinogirl, RadekČ, Žluťák, Ophelia81, Ondra, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

má i nohy...

21.03.2024 13:17:05 | enigman

pohlazení od větru nepostrádá upřímnost

17.03.2024 10:40:25 | jort1

No pane Jo!

Mocně vyvedené

Tak nyní smekám?!

A k Tobě spěchám

16.03.2024 15:52:56 | kudlankaW

Moc pkná, palms!

16.03.2024 14:00:55 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí