neznamy titul

neznamy titul

Žil jsem sen, žil jsem dnem co dnem,
měl jsem štěstí, měl jsem tušení,

dnem co dnem, noc co nocí,
v křesle seděl jsem bez pomoci,

ve sklence průsvitné hněda tekutina do těla mého se lila,
v ruce doutník znavený a kvalitní,

na stole deník, co v něm psal jsem svá řčení,
v hlavě plno nápadů i promyšlení,

měsíce uplynuly, roky šli dál,
svědomí i sebedůvěra odepřela nadhled jít dál,

těžší chvíle, delší míle,
dálka a čas, ticho a slast,

chuť a pomsta, stvarňuje ve mně ďábla,
obracím se na víru v boha?

po tvářích ztékají slzy mé, zakopávám svou duši hluboko,
hledám sílu, hledám víru,

čtu myšlenky ostatním, dělám výtvarná umění,
tvořím dějiny, tvořím slova která nejsou popsaná,

píšu příběh mladého muže,
píšu pravdu o tom že život není jako červená růže,

je to jako trn, který se zaryje do tvé kůže,
který nepustí tvou duši ani tvoje svědomí,

který zahalí tě do té temnoty,
vytvoří v tobě směr, ale mapu ti neukáže,

cesta je dlouhá a nebezpečná,
cíl je daleký tak jako sny v hlavě tvý,

jsem jen malý snílek, malý anděl,
co snesl mír těm co neuznali víru k věření!
Autor obcan, 28.04.2024
Přečteno 38x
Tipy 1
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí