Dvoudomá

Dvoudomá

Anotace: báseň v próze - pokus o krádež Rimbaudovského stylu psaní... Dá se to pochopit?

Praha - matka mraků, žvástů a nezměrného křiku. Tenkou čarou se vrásky vkrádají do nabílených oken, zařezávají se do nohou mezi jednotlivými kostičkami a dotírají, abych postavila hrad z prokouřeného vzduchu.
Mineš mne jak vítr a ztratíš se mnou slovo. Učíš mne mluvit. Když se vracím na začátek a vykřikuji "Odpusť," už je ale dávno kostra zdřevěnělá, víčka pokleslá a zjišťuji, že mezitím jsem upustila kousek jizvy.
Až půjdeš kolem, dotkni se mě a já najdu dveře do samoty. Trychtýř holubích slov, ze kterých pálí žáha.
Výkřik.
Autor WOAM, 05.03.2008
Přečteno 721x
Tipy 3
Poslední tipující: fialová, just me
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Praha - matka mraků.. Praha - oblíbená tetičca Japonců.. jezdí k ní každé prázdniny a aj na svátky:D.. no není to moc k tématu, ale tak nějak to chtělo do světa..

13.04.2008 20:28:00 | fialová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí