Jarní déšť

Jarní déšť

Anotace: březen - za kamna vlezem, aneb jedna vycházka do polí

Rozdováděný vítr se prohání mezi stromy
a štípe do lýtek loňské bukvice až piští
v dešti pláče tráva a utírá si nos do hlíny
větvičky slzí ledem
a kapky vody právě seskákaly
na krtčí hromádky - hup hup hop
hlína míchá blátivou kaši
a modré džíny si nabírají plné lžíce rovnou do nohavic
i boty si rukama zamazaly obličeje
žluté podběly zfialověly zimou
nejistě stojí na vratkých stoncích
a zvedají urousané hlavičky k olověné šedi
Křehnou mi ruce na lišejnících
studený mech mi syrově prorůstá bundou
do nohou se mi zakously ostré zoubky lednových hranostajů
Myslím na tvá horká objetí
březen - za kamna vlezem :-)
Autor springmaid, 29.03.2015
Přečteno 574x
Tipy 1
Poslední tipující: Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sugestivní..až se mi líp a voňavě dejchá..díky :-D

29.03.2015 22:44:27 | Frr

Děkuji za komentář, aspoň popisy mi jdou.-))
Jo, venku jsem se přesně tak cítila, nezbylo než psát.-)) abych to nezapomněla

30.03.2015 07:25:08 | springmaid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí