Mizící svět

Mizící svět

"Ty andělíčky -
co jsem namalovala barvama na sklo
na tabulky vchodovejch dveří...vezmu taky,"
volalas na mě z předsíně
zatímco kolem nás se bořil svět
jako ledovej příkrov někde v Grónsku
co se nezadržitelně bortí, praská
a tající odplouvá do jižních moří
tak nějak mizel i svět našeho domku
na korbě stěhovacích aut.

Ručně vyrobenej nábytek na míru
všechny tvoje ozdůbky, bytový doplňky
spolykaly hladový, nenasytný krabice odkudsi z Panamy
a já zůstal stát
a jen na chvíli se zadíval do zahrady
jakobych chtěl spočítat všechny ty východy sluncí
přes mřížoví stromů -
jakobych chtěl vrátit ten srpnovej večer
kdy ses prokřehlá tiskla ke mně
zatímco já ti ukazoval létavice
padající k nám do zahrady
odkudsi ze souhvězdí Persea.

Neřeklas mi tenkrát svoje přání
(a na to moje)
už dneska není čas.
Autor Petr333, 27.08.2016
Přečteno 528x
Tipy 9
Poslední tipující: Fany, boruvka175, Lůca, Philogyny1, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná.

29.08.2016 10:59:09 | boruvka175

děkuji boruvko175 :-)

30.08.2016 09:05:38 | Petr333

Jsi celkem dobrej čte se to moc dobře a hlavně jsou tam věci který jsou mi dost blízké takže nelituji času že jsem četla.A hlavně je text dostatečně dlouhý ne jen tři řádky a mnohdy bez pointy nuda..tady jsem spokojená tak inspiraci dál přeji 333;-)

27.08.2016 16:50:13 | xoxoxo

psáno životem a dík :-)

27.08.2016 16:55:18 | Petr333

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí