Hymnus života

Hymnus života

Anotace: Jak vyjádřit slovy krásu slov, krásu nebes, moří a lesů, krásu zelených údolí a...

Sbírka: Dívka, která se vznášela nad zemí

Jak vyjádřit slovy krásu slov, krásu nebes, moří a lesů, krásu zelených údolí a velkolepost skal? Jak popsat pocity, které v nás probouzí pohled na západ slunce a když se díváme na ptačí let krajinou? Mít tak křídla jako pták, vidět svět z povzdálí a uvnitř se smát, jak nás vítr odnáší jako nepatrné pírko tímto zvláštním světem někam do neznáma.
Co je to vlastně krása? Úsměv a nevinnost na tvářičce dítěte. Cítíš jeho radost? Voňavé vyprané prádlo, sladká chuť čokolády v hořkosti života, dárek, který jsi dostal z lásky či z přátelství. Milostná noc milenců a něžné polibky na rozloučenou. Vůně trávy a lesa po dešti, noční obloha posetá hvězdami, magický měsíc a sluneční paprsky prosvítající mezi kmeny stromů. Klidná hladina řeky. To vše je krása, kterou vnímá má duše.
Jak zachytit krásu uměleckého díla, melodii hudby a ladnost pohybů těla při tanci? Jak uchopit neuchopitelné kouzlo okamžiku, v němž není smrti, pohled zamilovaných, smutek zoufalců, hloubku ticha, snění básníků a sdílený smích? Podívej, co je krásy na světě!
Ráda sedím sama v parku zcela nepovšimnutá, pozoruji kolemjdoucí a představuji si, jaké jsou jejich životy, lásky a trápení, jaký je hlas muže, který kráčí s přísným výrazem do práce a pak se vrací domů. S jakým asi pocitem? Chtěla bych znát pocity toho neznámého člověka a přiblížit se tak lidství v nás všech...
Chtěla bych pohladit smutnou dívku sedící osaměle na lavičce přede mnou. Zeptat se, co se jí stalo a sdílet na chvíli její bolest. Chtěla bych být neviditelnou rukou hladící lidské duše. Tajný pozorovatel skrytých pocitů plujících ve větru jako lodičky na moři snů.
Autor horkosladka.symfonie, 01.08.2012
Přečteno 746x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí