BARVY

BARVY

Dobře se začti do řádků této básně.
Musí tě pohltit to krásno
ta radost
ty maličkosti na které si
teď vzpomeneš.

Pokud jsi ten, jenž se na život
dívá z té temnější a odvrácenější
strany,
čti ta slova plná výrazných
a veselých barev,
jaká ti nabízím a nech mě
ti ukázat tu stranu světlejší.

Každý den vidíš tolik barev
tolik úžasu a ty nejsi slepý,
milý čtenáři.
Odmítáš tu krásu vidět.

Vždyť se podívej
na to jasně modré nebe
se sluncem za zády,
jak ti osvětluje místa
kam hledíš.
Nebo na tu černou, noční,
hvězdami ošacenou oblohu
s ledovým měsícem v dálce.

Mohou tvé oči takovou nádheru
až do konce světa vidět?
Máš to štěstí, že jsi jeden
z těch, kdo mohou spatřit
to všechno
co svět vlastní,
než se na něj dozajista zapomene.
Slyšet slovo "Miluji tě"
cítit vůni matčina pokrmu,
který máš nejraději
nebo držet v rukou své narozené dítě
pít pivo či víno
pomilovat se...

Radost a štěstí na tebe čekají
za každým rohem
Možná tam s nimi občas čekají i těžké časy
To ale neznamená
že si předem prohrál.
Těž z maličkostí,
staň se králem svých představ
svého svědomí
svojí duše
a především svého srdce.
Pak vstaň a zahoď tu barvoslepost.
Barvy příteli, barvy.
Autor Jurij Iljic, 29.01.2016
Přečteno 636x
Tipy 6
Poslední tipující: boneslash, Kett, Zrzi, Mácovič
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Wau..to bylo krásný :-)

29.01.2016 13:16:42 | Kett

Mockrát děkuji :) Vážím si toho. :)

29.01.2016 13:21:39 | Jurij Iljic

Já děkuju za ty barvy :-)

29.01.2016 13:22:07 | Kett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí