Existuju pro tebe?
Existuju pro něj či pro ni
nebo snad pro sebe?
Existuju pro svůj cíl
pro jeden či více
pro cíl důležitý či bezvýznamný?

Existuju pro přírodu?
Jsem zde kvůli Bohu?
Exustuju pro mír a svobodu
nebo pro násilí a činy bez rozumu?

Existuju pro lásku
a pro budoucnost svého jména
nebo pro svoji vlastní stezku
jako kytarové sólo uprostřed pódia?

Co jsem já?
nebo kdo jsem já?
Já jsem já
Ještě nevím proč tu stojím
ještě přesně nevím
kde mám své stálé místo
avšak srdce
dívá se správným směrem
já to cítím
já to cítím...

Tisíce otázek
Nulové odpovědi
Kritický bod
ale stále to nevzdávám
já tu víru v sobě mám
věřím v sebe
protože já jsem já
protože možná Bůh to tak chtěl
protože možná to tak chci já.

Cest
těch je mnoho
těch je tolik
že voda nestačí
je jich tolik
že vesmír je malý
a přece se staneme někým
a přece osud
nad cestami dlouho neuvažuje
osud nás postrkává
ale podle mého je výběr na nás
osud pouze radí
někdy špatně
někdy zradí
občas srazí
protože realita
ta neumí se přetvařovat
zkrátka někdy bolí
jindy zase štěstí přináší.

Ale co jsme tedy my?
To jistě nevím
ale co jistě vím
že já jsem já
A vy jste vy
a otázek je mnoho
a odpovědí přemálo
a přesto jsme zde
a přesto stojíme
tváří v tvář realitě
pomalu blížíme se svojí pravdě
a odpovědi přijdou
to vím též jistě.
Přijdou pozdě
nýbrž přijdou
přijdou tak
jako jistě smrt
na dveře nám zaklepe.
Autor Jurij Iljic, 10.05.2016
Přečteno 595x
Tipy 1
Poslední tipující: Zrzi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí