Hra o trůn

Hra o trůn

Snídám ještě rozespalá
tichá
přesto jasně pohlížím do Tvé duše
vnímám ten příměr
a mezi sousty přijímám
že tak, jak jsou v těle obsaženy všechny prvky země
i duše lidská
nese všechny její elementy


mísí se
a proplétají
dusí se
i rozdmýchávají
někdy je obdivujeme
jindy nás děsí

naše duše
obnažené nahé
vysvlečené z každého převleku domestikace
obdivujeme
děsíme se
a přesto k nám patří


vždy bude naší součásti
tak jako železo v krvi
vápník v kostech
možná i rtuť ve vlasech
nemusíme s ní bojovat
hroutit se
či se jí ve jménu jakékoli filozofie či náboženství zříkat



co když se všechna náboženství mílí
všechna filozofie jen zastírá
pravdu
hry o duši
o trůn
na který nakonec usedne


neboť není nic těžšího a zároveň snadnějšího
než svou duši
nalézt
přijmout
a milovat


stejně jako král
který ve jménu svého dědictví
dokáže milovat lid
starat se o něj
pečovat o rozkvět celé země


stejně jako muž
přivinuvší svou ženu
pozná ji
přikryje svým tělem
chrání ji
miluje


a už nikdy nedokáže přestat ...

Autor Malá mořská víla, 13.03.2019
Přečteno 430x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Husárková, jitoush, Jort, el sereno, Frr, zelená víla, šerý, vlnka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

!

14.03.2019 14:31:18 | maryshka008

....mám pocit,že to základní je vlastně tím,jak je to prosté,vyslovitelné
jen jedním slovem nebo i v mlčení poznatelné,pro někoho až paradoxně nedostižné.....a slova?mnoho slov....někdy nevědomě a jindy záměrně
odvádí pozornost od toho bytostně prazákladního.....Ji.

14.03.2019 12:27:00 | jitoush

přistupovat k sobě i k jiným s úctou je těžké... ,mnohdy neslučitelné... je zázrak najít sebe, je zázrak najít někoho, kdo nás přes všechny trable bude v úctě mít i nás milovat... bolí to, snadnější je vzdát to... ale ta cesta za to stojí... -)

13.03.2019 22:17:21 | zelená víla

Je vidět Tvá pečlivá práce, hodna čtenářovo soustředění. Rád jsem přečetl.

13.03.2019 22:08:38 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí