Velké možná

Velké možná

Možná jsem měla víc přemýšlet.

Možná.

Možná tohle a možná tamto.

Jak jsem měla vědět, že se tohle stane? Jak jsem měla vědět, kam mě život zavede, co si na mě osud přichystal a vesmír mi předepsal?

Jako hodit dítě do vody, aby se naučilo plavat. Vyrostla jsem, ale pořád mám hlavu pod hladinou a nemůžu se nadechnout.

Život je zkouška. Zkouška čeho? Možná přežití, možná něčeho jiného. Kdo má správné odpovědi? Bohové, hvězdy, karty?

Vždyť jsem jenom dítě. Pořád. Možná navždycky, možná už mi zbývá jenom pár dní.

Ukradené dětství. Dvě slova jako drát do srdce.

Možná to ve mně jednou umře. Možná si to ponesu do posledního dechu.
Autor bluishai, 15.10.2020
Přečteno 343x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Rozmarýna, jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně mě to oslovilo.

28.10.2020 18:10:25 | mkinka

Člověk by nejraději zůstal..v těch dětských strevíčkách, ale život se neptá. Pěkná báseň. :)

15.10.2020 20:41:28 | jenommarie

Zase mě to oslovilo, možná právě to přemýšlení způsobuje to utrpení, nevšimla sis? :o) Štěstí spočívá v tom nelpět na myšlení :o)

15.10.2020 15:59:06 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí