Gustav Anděl páně :D

Gustav Anděl páně :D

Možná si vzpomínáte na film Anděl na horách, kde inspektor Gustav Anděl na dovolené zabloudí v tatranském lese....aby neumrzl, tak rozpárá břicho koni, vytáhne mu vnitřnosti, svlékne se donaha, vleze si do něj a spokojeně si tam přespí.
Diváci (zejména ti dětští) se často ptají : Proč se Anděl svlékal? Dobová filmová kritika se mylně domnívala, že je to proto, že chtěli lačným socialistickým divačkám prezentovat tělo Jaroslava Marvana...ale důvod byl prozaičtější.
Lidské tělo vytváří teplo. Stejně jako když si vlezete nazí do spacáku, vytvoří se teplo uvnitř a zahřeje vás to lépe, než když si do něj vlezete v oblečení.
Svoje šaty Anděl také nechal venku z praktického důvodu, aby nenasákly vlhkost z těla koně. Kdyby je měl na sobě, nasákly by vlhkost ze zvířete, a kdyby vylezl, zmrzlo by oblečení na něm....
Cílem filmu bylo ukázat jak je socialistický člověk odolný a vše připravený.
 
Vždy připraven!
Autor Medved23, 13.12.2021
Přečteno 179x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Gustav Anděl páně :D

13.12.2021 15:13:40 | Medved23

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí