Na moři

Na moři

Anotace: Richard Aldington Láska je proto tak půvabná, že nám nabízí představu věčnosti, v niž nevěříme.

Smutné jsou večery, když v dáli nevidím koho mám rád.

 

Bárka se kymácí ze stranu na stranu a hledá tu podobnou, hledá svůj stín.

 

Moře je neklidné, blížím se k obzoru, zakotvím se soumrakem a za ranního rozbřesku

 

zase vypluji. Přichystám oheň a přístřešek z palmového listí.

 

Snad přijde námořnice a bude se ke mě za svitu měsíce tulit. 

 

Vyprávěj mi povídky ze světa, jenž oba milujeme.

 

Tvému hlasu, jenž jak krásná lastura zní budu naslouchat.

Autor čarodějka07, 04.07.2012
Přečteno 724x
Tipy 17
Poslední tipující: mkinka, Betynka7, Akrij8, V.N.Losinský, kavec, Juan Francesco de Faro, Jedna z Mnoha, Hesiona-Essylt, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné, poetické...

07.07.2012 21:44:04 | Black Sardinian

pěkné:-). Taky rád poslouchám povídky ze světa, popř čtu něco hezkého, jako tvé vyprávění:-)

05.07.2012 18:49:40 | kočkopes

Pěkně romantické dílo, ale čtu ho jako prózu, do básně mi nějak nepasuje:)

04.07.2012 01:27:11 | Hesiona-Essylt

děkuji,polepším se v zařazování)

04.07.2012 12:47:04 | čarodějka07

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí