Být tak

Být tak

BÝT TAK...


Být tak zrcadlem, být sponkou do tvých vlasů,
být polštářem co pod hlavu si dáš,
anebo vteřinou jen, zlomkem tvého času,
či stínem být, jež zakrývá ti tvář.

Tak lampičkou být, na tvém nočním stolku,
u lůžka tvého ve dne v noci stát,
či vánkem být a moci v letním horku,
zlehounka, jen pro tebe vždy vát.

Být rtěnkou tvou, tak denně bych tě líbal,
být šálou tvojí, mohl bych tě hřát.
Na obloze sluncem být, denně bych tě vídal,
tvým perem být, tvé dopisy bych psal.
Autor rigranit, 21.10.2012
Přečteno 579x
Tipy 8
Poslední tipující: knihomolka, teniska, Lenka Krásnodvorská, Miriska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

poezie v próze to není určitě, ale zařazení jako klasická báseň by odpovídalo..už kvůli vázanému verši.

04.02.2013 21:59:00 | Robin Marnolli

Moc krasne. Hned bych chtela byt zenou, pro niz jsou tyhle verse.

21.10.2012 09:19:29 | Miriska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí