Dobré srdce

Dobré srdce

V místnosti
kde z lidí vůle srší
kde skutečnost bolí
kde tělo cítí únavu
v té místnosti krev a pot
cítíš protékat zevnitř a zvenčí
tam jedna se usmívá
ta sílu ti dodává
její vstřícnost hladí tě po tváři
a její tvář klid duše přináší.

Dlouhé kadeře
ze zlata hedvábné
dopadají na její šedou látku
Oči kráterové
hnědo zelené
upřímně hledí na tebe
tam klidná hudba hraje
jako symfonie hladí tvoje oči.
Úsměv táhne se daleko
její výraz zkrášluje
a kůže zapadá hluboko
vytváří tvar po obou stranách
jako důlky krásy půlměsíční.

Toť žena
z níž dobro vyzařuje
půvab v sobě chová
a krásu zase zvenčí nalezneš.

Krása nespočívá jen v těle
ani tváří člověk nesdělí ti vše
Mé oči krásu hledají i tam
kde nahlédnout pouze jednou nestačí
tam otevřít se mi musí
odtud klíč nehledá se vždy snadno
a pokud najdeš klíč
klíč z dobroty srdce ukovaný
pak šťastný můžeš být
neboť zjistíš
že dobrá srdce stále existují
a ty jedno z nich znáš
zevnitř
i zvenčí.
Autor Jurij Iljic, 26.05.2016
Přečteno 519x
Tipy 3
Poslední tipující: Nikita44
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je vážně překrásný :-) ...

26.05.2016 11:05:05 | tvořilka

Děkuji :)

26.05.2016 12:13:07 | Jurij Iljic

já děkuji že jste :-)

26.05.2016 12:24:00 | tvořilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí