Madona v černém

Madona v černém

Anotace: Poslední douška v černém hávu. Kousek Ty, kousek Já.


Není už proč

nadechnout se
okna, co zprůhledněla
ke spánku rozbila se

Stále se dýchá,
stále se žije
naše smrt přijde
až ji poprosíme

Nebudu prosit na kolenou
nebudu prosit před oltářem
na smrt si vezmu dovolenou
kalendář poleju kalamářem

Prosit či neprosit
vždyť je to marné
všechno už dávno
bylo předepsané

Ano, smrt neptá se
pohrdá prosbou
krev teče po vlasech
když zvoní kosou

Zvonění poslední
s nádechem lásky
utěší všechny ty
padnuvší krásky

Madonna v černém s kamejí
bez mukou zrána vybrala si
kat s mnichem o čemsi šeptají
s penězi v rukou, polohlasy





Autor Urvisu, 10.07.2016
Přečteno 437x
Tipy 2
Poslední tipující: Amonasr, Fany
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí