Motýlci

Motýlci

Anotace: Motýlci jsou krásní...

Motýlci jsou na nebeských branách vzatí,
andělé jsoucí, různě zbarvení, i kropenatí.
Mají úctu všech Božských sfér, jsou i lék.
Lék na bolest Duše, srdéček lidí, dětí,
říkává babička naše.

Děda jí v tom přikyvuje,
Anděl Svatý jen se tomu uculuje.
Jeho svatozář září,
on vzkvétá dobrotou tou lidskou,
krásou jejich dobrých tváří.

Srdíčka když lidská vnímá,
oheň uhasíná.

Motýlek když svými křídly něžně třepotá.

Když jimi něžně lidem, světu svou krásu dává,
v srdíčkách dětí, lidí, se rozednívá.

Nebesa pějí si píseň svou,
o dětech, o lidských srdíčkách.
Pějme píseň s nimi,
tu lehkou, Andělskou.

Křídly motýlími
nám Bůh dává,
ukazuje, krásu svou,
Nebeskou.
Autor Dobrovský, 23.07.2017
Přečteno 539x
Tipy 2
Poslední tipující: Básník Karel
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jé to je tak krásné. Krásně řečeno.

23.07.2017 21:27:09 | Básník Karel

Děkuji :-)

23.07.2017 22:50:08 | Dobrovský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí