Trumpetista

Trumpetista

O trumpetistech se lidové prý říká,
že bývají skromní.

Houslisté naopak, bývají prý virtuózové významní.

Jak poznáme houslistu od trumpetisty ?
Hrají noty své, stejné.

Jejich tóny, zvuky nástrojů jejich,
houslí a trumpety, bývají však rozdílné.

Tím, že sledují je, noty své,
však splynou spolu, v tón jeden.

Sledovat noty své je významné.

Správně noty hráti, neuhýbati,
Lásku sledovati,
nechtít víc.

Pak můžou hudebníci různých sfér,
národností, opatrně noty své hráti,
neuhýbati, a líbit se budou všem.

Jako tón jeden.

Pak budou hudebníci různých sfér,
světa krajů hráti,
znít, jako mince nerozdílné zvuk,
její rub a líc,
kterou nerozdělí nic.

Slyšet ten zvuk,...

slyšet ten tón...

...Co přát si víc ?
Autor Dobrovský, 12.08.2017
Přečteno 320x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí