Nová Láska

Nová Láska


Příběh k vyprávění před textem písně:


Sejde se pár, na inzerát,

muž, textař písní a paní,

k vzájemnému seznámení.

 

Povídají si v čajovně,

při šálcích čaje, o jejich životě.

Ona je stavební inženýrka, a mezi řečí se muži zmíní,

že kdysi učila hrát na klavír,

a také na flétnu že učila hrát.

 

Muž má pak, po setkání, živý sen,

a probudí se k Bohu, s dotazem:

 

(mužský 1.hlas, tenor):

Pane Bože, můj učiteli,

tvůrce, můj Stvořiteli,

 

potkal jsem Lásku novou,

Duši asi svou, spřízněnou, něžnou.

 

Co ta Láska,

Duše krásná,

jak hraje a zpívá ?

 

Je pravda, že hezky muziku zná ?

Že hezky hraje, a zpívá ?

 

(mužský 2. hlas, baryton):

,, Hraje dobře, Johnny, moc dobře, to mi věř,

   i překrásně, přenádherně zpívá.“

 

(mužský 1.hlas, tenor):

Jej, hola, hou, :-)

srdce mé jí volá, hola hou,

Lásku mou novou, kouzelnou.

 

Slyším zvony nebeské, jak Duši mou

svým zvukem překrásně houpou,

laskají zvukem svým Duši mou.

 

Snad štěstí budu mít,

snad Láska nová bude chtít

se mnou jít, souznít.

 

Šel bych dál, :-)

Lásku rozkvetlou bych následoval. :-)

 

Šel bych s ní dál, ...

(mf): ... a noční úvoz by byl sám.

 

Autor Dobrovský, 19.08.2017
Přečteno 427x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, hanele m., jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

POZBYLA JSEM SLOV PRO KRÁSU VAŠÍ TVORBY..

23.08.2017 18:17:15 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí