O Múzách

O Múzách

O Múzách


Zaburácely hromy nad Obzory,
nad oblohou vytryskly ženské slzy po kapičkách.


Jsi v srdci mém navždy, nejen pří Líbánkách,
nejen při červánkách, nejen při hvězdičkách.


Stromy, pohoří, dění Kosmické, dění archaické,
jsou nicotnou formou Stvoření té Lásky mé, bezbřehé.


Užasly hromy nad tou krásou Lásky Tvé, Líbezňoučké,
blesky neodvážily se zahřmít více.


Slzy nemaje již, netroufám si zde psát již více.

Autor Dobrovský, 30.08.2017
Přečteno 414x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Morgenstern II.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velmi krásné ST :-))

31.08.2017 10:02:04 | Iva Husárková

NAPROSTO SE MI PŘI ČTENÍ TOHOTO MÁLEM ZASTAVIL DECH V ÚŽASU

30.08.2017 23:23:45 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí