Námezdní otroctví ?

Námezdní otroctví ?

Anotace: Vzniklo v návaznosti na verše ,,O paní: Mzdě minimální." Prosím, Pán Bůh s námi.

***

Námezdní otroctví ?


Pojem SvatoVáclavský to není.

Tedy, jaký je obsah toho rčení ?

  

Lidí zubožování, až zubožení ?

Proč asi existuje tohle rčení ?


Neboť námezdní otroci existují.


Co s tím Lze udělat ? 

Nebát se s tím něco udělat.

 

Jak to Lze udělat ?

Lidskoprávní zákony znát,

je dodržovat,

a jejich dodržování

důsledně vždy a všude v Lásce vyžadovat,

a je vždy a všude v Lásce dodržovat.

 

Jako v zemi Švýcarské. Tam je Lidé velmi dobře znají.

 

A věřte mi, mí milí spolubližní,

velmi dobře si tamní Lidé, spokojeně, v Lásce žijí.

 

Velmi dobře, skvěle se tamní naši spolubližní

až do smrti, v Lásce mívají, mají.

 

Že spokojeně si celý život Lidé tamní spokojenou píseň svou prozpěvují, pějí.

 

A odbory, tamní ?

Odbory Švýcarské, tamní ?

 

Odbory Švýcarské, jak jsem viděl, si světové strany nepomotávají.

Svá klubíčka krásně rozpletená mají.

Pravou a Levou stranu si nepomotávají.

S Lidmi, s Lidstvím, jsou především Loajální.

 

Tomu já říkám ODBORY. S Lidmi, s Lidstvím, vždy a všude Loajální.

 

Světe div se ! V tomhle světa kraji,

švýcarském, ve Švýcarské konfederaci,

světe div se, Karla Markse, pana Engelse

mnozí Lidé, jak jsem viděl, veřejně oslavují,

i na náměstí parlamentním spokojeně opěvují.

 

Pro nás, občany české

jsou však tyto věci tamní švýcarské veřejné,

žel, nevím proč, tak nějak, jak vidím, tajemné.

 

Nyní už nejsou tedy tajemné.

Nyní jsou už to věci i u nás, tamní, veřejné.

 

Ku prospěchu informačně, v srdci Evropy, nám Čechům všem.

 

Prosím, Pán Bůh s námi ! Amen.

 

Autor Dobrovský, 07.09.2017
Přečteno 444x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

VELMI PRAVDIVÉ.

07.09.2017 12:21:03 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Ano, děkuju.

08.09.2017 11:03:31 | Dobrovský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí