Obloha obývající jas hladiny

Obloha obývající jas hladiny

Anotace: Notace vnimani při čaji a pronikajicim chladu podzimní nostalgie tvůrčích pocitku hoření, dvě básně jedné zkušenosti.

Svět vzdalovani

kvetnata míza

   roste na obloze

 

Lístečky obývající jas

krásná velebena prázdnota

a kůže popela darujici stín

 

   iluze a fantazie

    tancující v mysli

     jdoucí za koleje smrti

 

   Podél řeky mrazivé prsty

    podzimu na kůži laskavé krve

      Ohřev čaje v tichu smirlive zjevení

     ve tmě rozesvitajici oslnění

 

Bříšky prstů kreslí

spřízněné souvislosti

  zarustajici ohněm

  do srdce

 

  imaginerie rozmrazi obzor

a my oba vzdáleni

se spojíme hřejivou hrudi

 

z popínavých rostlin břečťanu

   spojí se naše jazyky poezie

   a slunce milosti soumraku

vnese plodnost a vlidnost

   do míst odkud není návratu

    Osvobozené tělo přítomnosti

 

(Malá scéna 2.10. 2018') Tobě & pokladům imaginace

 

___

 

Báseň blaha rozuzlení tyrkysoveho vánku

 

Při večeři 

myšlenky miliony oči myriady 

Tváře fasety lásky 

demanty poklesky pokory 

 

Mrazivé podzimní tóny vánku 

Les zpívající neslysne 

Udery srdce hudební dynamo 


Vlákno reflexi nás řekou 

Spanilé tváře hoření 

Na hrudi černobílé magma 


Stopy unasive nostalgie 

Polibky rozpolcenych andělu 

Ustavajici náklonnost laskavého polosera 


Ustavicna něha znetvorene pocitky 

Upominajici na báseň tvoření 

Jako tepot pod hlesnymi krami 

Udusane zdivo bezedne říjnové jízdy


vesmirem a Tebou 


 (   Byt v Uherském Hradišti, 2.10. 2018)

Autor Happyyz, 02.10.2018
Přečteno 413x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí